Blandad kompott


Åh. 
Hörrni tack tack tack för att ni tog er tid att lämna en kommentar om Thailand. 
Wow vad glad jag blev. ❤️
Något som gladde mig extra var att läsa kommentaren om att det varit skönt att läsa om andra som tycker det varit jobbigt att komma hem från Thailand.
Det gick mig att ändra min synvinkel lite.
Jag har försökt tona ner mig här då jag inte vill framställas som en klagomur men egentligen varför inte, det är ju supertufft att komma hem ur så många aspekter. 
Förutom att det såklart är väldigt speciella omständigheter just nu i hela världen och vi egentligen nu skulle bo och må bra i Thailand istället för att vara här så är det generellt sett så mycket som är annorlunda. 
Det är lätt att få känslan att tiden stått stilla här och vi är verkligen fullproppade av nya upplevelser och mängder av minnen hela familjen. 
Jag tycker även kontrasten mellan det positiva och negativa är så stor, nu har vi ju umgåtts mycket med thailändare och känner många väl och den positiva energin är verkligen stark där. 
Här tycker jag faktiskt att det fokuseras mycket negativt och när man träffar någon bekant på gatan för att tjittjatta lite så är det ofta det som varit dåligt som kommer ur samtalet. 
Grått väder,  vinter, tråkigt jobb, jobbiga barn osv osv. 
När man även i ett halvår umgåtts bara med andra svenskar/falanger som gjort stora uppoffringar för att nå sina mål och med enormt kämparglöd och öppna sinnen för att förverkliga att kunna leva ett annat liv så blir det såklart en markant skillnad. 
Jag blev ofta så inspirerad av andra människor och upplyft. 
Det går inte riktigt att  skylla ALLT  på den hemska kris som vi befinner oss i då denna känsla var exakt likadan förra året och något som vi verkligen tänkte på. 
Det är så lätt att halka in i gamla vanemönster. 
Nog om det just nu, en positiv sak med att vara hemma och ha all denna ickesociala tid är att jag verkligen hinner tänka och reflektera över allt som vi har upplevt. 
Detta kommer det mer om, så tro mig mer om Thailand kommer 😍

Annat som också känns positivt är att vi kunnat se massa serier.
Här kommer några tips. 
DNA på SVT. Mycket spännande och bra och ett extra plus för att den är dansk. 

Bäckström på C-more. Ett extra plus att Kjell Bergqvist är med, har verkligen blivit så inspirerad av honom efter allt han gör för thailändare. Bla simskola för thailändska barn. Ett till plus är att delar av serien utspelar sig i just Thailand. 

Falköping forever på SVT. Vi började se den igår och såg klart den. Sån där löjligt härlig feelgood och rätt korta avsnitt. Mycket skratt och en viss igenkänning när man själv bott i en småstad. 

Annat positivt är att ha en diskmaskin. Fortfarande en sådan extrem lyxkänsla att bara kunna ställa in disken istället när man är van vid att diska i ett litet handfat med väldigt långsamt vatten som antingen är iskallt eller superhett. 😉

Jag har även ätit sushi igen. 
Mums!
Vi delade på detta jag och Johan och blev proppmätta och drack litervis med vatten då vi blev så törstiga. 
Märks att kroppen inte är van. 

(null)

Johan har äntligen lagat sin berömda tachopaj. 
Det är min absoluta favoriträtt!

(null)

Häromdagen kom Noah på 07:55 att det är friluftsdag i skolan och att det börjar 08:15 och att alla ska ha med sig lunch. 
Aldrig sett Johan springa så snabbt till Ica och aldrig sett honom laga köttbullar och makaroner så snabbt. 
Och för den som undrar, Noah kom i tid. Och ja vi är lite för laidback i många sammanhang hela familjen. 

(null)

Jag och Johan åt en utomhuslunch med take away på Långholmen. 
Det såg nog roligt ut, vi hade stora dunjackor, mössa och vantar men inga strumpor. 
Just strumpor är så oskönt efter att ha levt så länge utan det!

(null)

(null)

Igår så åt jag chips och dipp, detta var något som jag verkligen saknade i Thailand. 
Men samma här, efter några tuggor så blir det magras. 

(null)

Och sist men inte minst. 
Den här bilden sparade jag ner då jag verkligen log för mig själv när jag såg den. 
Jag föredrar detta alla dar i veckan!
🙏🏻

(null)

Nu önskar jag er alla en riktigt fin skärtorsdag. 

Puss och kram



#1 - - Pia:

Tack detsamma och Hoppas ni får en härlig påsk. Älskar bilderna i förra inlägget på finaste älskade Noah 😍

Svar: Glad påsk 😃
Stina

#2 - - Anonym:

Som sagt tack är jätteskönt och läsa känns som många inte förstår, jag och dottern är precis likadana hon är bara fem men det är nått med energin där som inte alls finns här som är som balsam för själen. Sen är det många som ska få det att låta som att man typ är gnällig eller ska va tacksam för att man får åka 2 veckor om året, men det är verkligen en känsla som är svår att sätta ord på. Så jag förstår verkligen att det är jätte jobbigt för er. Stor styrke kram

Svar: Åh vet precis vad du menar! Tack snälla för din kommentar 🙏🏻❤️ glad påsk till er.
Stina

#3 - - thessresa.blogg.se:

Vilket underbart inlägg! Gillar när det är personligt o ibland måste vi få klaga öven här❤️. Tack för tipsen på serier, det ska kollas upp. Jag åt chips häromdagen o tyckte att det var aldeles för fett och kryddigt. Kram

Svar: Ja du vet ju hur det kan vara ❤️ ja kryddan gör nästan ont på tungan, man är verkligen inte van 😘
Stina

#4 - - Anna Z:

DNA står på min lista, och även Falkenberg forever (kanske börjar ikväll redan) Bäckström kollar jag och tycker mycket om!

Håller med om strumporna, varenda höst och slutet av alla solsemestrar är nog det det allra värsta, att behöva använda strumpor igen 😅

Nu njuter jag av lyxen av att ha fått slutat 16:00 och har fyra lediga dagar framför mig! Påsken alltså, min favorithelg! 😍
Puss!!

Svar: Hoppas du får en mysig påsk min vän ❤️ hoppas du gillar serietips 😘
Stina

#5 - - Anonym:

Tycker ni gör helt rätt som spenderar tid i Thailand när det är där ni trivs bäst. Men tänker att det inte är konstigt att man gillar livsstilen där när man inte behöver jobba osv. Ekorrhjulet finns ju inte där på samma sätt. Men om man hoppas på att bli pensionär så tänker man på framtiden o vill tjäna ihop till ett drägligt leverne även då. Hur tänker ni kring det?

#6 - - Anonym:

Tycker ni gör helt rätt som spenderar tid i Thailand när det är där ni trivs bäst. Men tänker att det inte är konstigt att man gillar livsstilen där när man inte behöver jobba osv. Ekorrhjulet finns ju inte där på samma sätt. Men om man hoppas på att bli pensionär så tänker man på framtiden o vill tjäna ihop till ett drägligt leverne även då. Hur tänker ni kring det?

Svar: Köper inte riktigt det med att ekorrhjulet inte finns för att man inte jobbar. Alla longstay vänner vi umgås med i Thailand jobbar ju och de tycker precis som vi ang skillnader att vara där och i Sverige. De delar vår uppfattning kring hur det är att komma hem efter en lång tid i Thailand. Det blir ju helt annat att leva i den kulturen och värmen och där majoriteten har en annan syn på livet 🙏🏻 otroligt lärorikt! Väldigt lärorikt och inspirerande att även umgås med våra thaivänner och prata om livskvalité och inspireras.
Ja det vore super att få leva sitt liv och uppleva att bli pensionär. Det siktar vi på och hoppas det blir så och att hälsan inte sätter käppar i hjulet.
🙏🏻 så att pensionsspara är en viktig del i vårt liv och att investera i framtiden. Däremot tror vi starkt på att inte skjuta saker på framtiden och verkligen investera i här och nu och ha mkt familjetid. 🙏🏻
Stina

Till top