En ljuvlig pasta
Igår var det som sagt jag som stod för middagen och då blev det en av mina absoluta favoriträtter och min paradrätt.
Har sett att många lägger ut nu att de plockat kantareller- någon sådan tur har jag aldrig haft i skogen men det är ju tur att det finns affärer för sådana som oss ☺️
Det vankades nämligen kantarellpasta.
MUMS!
Vår närmaste affär hade fått in kantareller så det var ju perfekt- hade de inte haft det så hade jag kört på annan svamp även om inte det blir riktigt samma sak.
För vad slår smaken av kantareller?

Jag var ensam hemma under tiden jag lagade mat och det gjorde det extra härligt.
Satte på en Winnerbäck spellista och hade min egna stund i köket.
När jag lagar mat vill/behöver jag vara helt själv- står någon intill och pratar tappar jag fokus direkt haha.

Doften som kommer när man fräser kantarellerna.
Aaaaaaaah.
Dukade under tiden.
Har fortfarande kvar finservetterna ☺️

Och Västerbottenost- hur gott är inte det?

Lagom tills maten var färdig att servera så kom Johan hem.
Nu doftade hela våningen magisk.
Haha snacka om att jag berömmer min egna matlagning nu men detta blev så gott.
Jag lagar ju väldigt sällan mat så tycker jag får berömma mig själv lite nu. ☺️

Lite parmesan på det.


Helt klart en bättre middag och här kommer receptet:
Pasta med kantareller
3 dl grädde
1 liten gul lök
200 gram västerbottenost
200 gram kantareller
1 vitlök
Färsk spenat efter tycke och smak
Salt och peppar
Valfri pasta
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Fräs kantareller ihop med hackad lök och hackad vitlök på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt salt och peppar
3. Rör ner spenaten i kantarellblandningen
4. Värm grädden i en gryta eller högre stekpanna, rör ner osten. Krydda med salt och peppar, ta bort pannan från plattan när osten smält.
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Fräs kantareller ihop med hackad lök och hackad vitlök på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt salt och peppar
3. Rör ner spenaten i kantarellblandningen
4. Värm grädden i en gryta eller högre stekpanna, rör ner osten. Krydda med salt och peppar, ta bort pannan från plattan när osten smält.
5. Blanda ner kantarellerna med ostsåsen och rör i pastan.
6. Lägg upp på tallrik och NJUUUUT!
6. Lägg upp på tallrik och NJUUUUT!